Erden Timur'a yapılan operasyonu ve kişileri açıkladı! "Hamburg'da önemli bir Galatasaraylı bana anlattı"

Galatasaray'da Erden Timur'un görevinden ayrılmasının yankıları sürerken çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Erden Timur'a yapılan operasyonu ve kişileri açıkladı! "Hamburg'da önemli bir Galatasaraylı bana anlattı"

Milliyet Gazetesi Spor Müdür Tayfun Bayındır, Erden Timur'un Galatasaray'daki görevinden istifa etme süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bayındır'ın açıklamaları şu şekilde:

"Avrupa Şampiyonası için Almanya'dayım. Galatasaray'da birden fazla kez yönetimlerde yer almış bir isimle karşılaştım. 

Anlattıklarına bu satırlarda yer vereceğim ama ismini kullanmamak için şeref sözü verdiğim için kimliğini açıklamayacağım.

İşte o Galatasaraylı'nın ağzından sözler: "Galatasaray'da sezon bitiminde en fazla konuşulan konu, Erden Timur'un istifa etmesiydi. Genç yönetici ayrılık sebebi olarak "Kapalı kapılar ardında arkamdan tezvirat yapanlar var" ve "Tutunacak dalım kalmadı" sözleriyle adres gösterdi ama kimse üstünde durmadı. İhale sadece başkan Dursun Özbek'in üstüne kaldı.

"ASLINDA O TUTUNACAK DAL DURSUN ÖZBEK"

Aslında orada "Tutunacak dal" olarak tasvir edilen kişi, gerçekten Dursun Özbek... Özbek, Erden Timur'ın illallah etmesine sebep dedikoduları bilinçli olarak durdurmadı, hatta seçim dönemi yaklaştıkça körüklemiş bile olabilir.

"BİLET ORGANİZASYONUNA ENGEL OLDU"

Ama kongre üyelerini odalara çağırarak Erden Timur'u bitirme kulisi yapan bir ekip yönetiyor şu an Galatasaray Kulübü'nü... Bunlar farenin kulağı üfleyerek yemesi gibi, hiç fark ettirmeden, "Siz bu Erden'i hiç bilmiyorsunuz" propagandasına başladılar bir yıl önce. Sebepleri ise Erden Timur'un kulüp içindeki bir bilet organizasyonuna engel olmasıydı. Bakın burası çok önemli, orayı ayrıca açacağım.

Futboldaki başarısı, bir takım olanaksızlıklara rağmen, "Kol kırılır yen içinde" demesi ve sponsorluk-forma gelirlerini arttırması, Erden Timur'un başkanlık şansını arttırınca, belli bir ekip, "O kadar da değil, bu kulübü yedirmeyiz” diyerek arkadan konuşmaya başladı.

Aynı dönemde Timur, hem Ali Koç'un ağır eleştirilerine maruz kaldı hem de kulübü yöneten tayfanın... Hatta zaman zaman aynı şeyleri söyledi iki cephe de. Bunların Ali Koç'la işbirliği yapma ihtimali, yapmama ihtimalinden daha yüksek... O kadar söyleyeyim.

"ŞİMDİ BUNLARIN KİMLİKLERİNE SIRA GELDİ"

Buraya kadar olanları 3 aşağı, 5 yukarı bütün Galatasaray camiası biliyor ama konuşmuyor. Şimdi bunların kimliklerine geldi sıra.

Bu ekibin lideri, geçmişte taraftar işlerinden sorumlu olan Alper Narman isimli bir eski yönetici. Onun kulüp içindeki en büyük dayanağı şu an genel sekreterlik görevini sürdüren Eray Yazgan. Kulüp delegelerinin hangisine sorsanız size Yazgan'ın kendilerini nasıl odasına davet ettiğini ve Timur aleyhinde ne konuşmalar yaptığını anlatır.

Narman ve Yazgan'ın futbolda da uzantıları var. Narman, Galatasaray Lisesi 125. dönem, Yazgan ise 126... Bu ikiliyi takip edin, daha ne bilgilere tutunacaksınız, diliniz tutulur.

Bu arada yeni dönemde dikkat çekici bir unsur da, teamüllere aykırı biçimde aynı dönemden iki kişinin yönetime girmesi; Can Natan ve Ozan Yurtsever (128). Size 125 ile 128. dönem arasına sıkışmış isimlerden söz ediyorum, not alın.

"CAMİADAKİ BAZI BÜYÜKLER DE OLAYLARDAN SON DERECE RAHATSIZ"

Anlayacağınız, Erden Timur'un istifasına yol açan kampanya ile ilgili iddialar uzun bir süre bitmeyeceğe benziyor. Erden Bey'e tavsiyem, bu konularla ilgili doyurucu açıklamalar yapıp kastettiği kişileri açıklaması. Camiadaki bazı büyükler de olaylardan son derece rahatsız. Hatta Divan Kurulu'nda kürsüye çıkmayı planlıyorlar.”

Önemli bir Galatasaraylı'nın Hamburg'da anlattıkları bunlar. Ben yerim dar olduğu için özet geçtim. Dahası da var. Artık o bölüm Türkiye'ye dönünce..."

Kaynak: Tayfun Bayındır / Milliyet

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2024, 23:47
YORUM EKLE