Ersun Yanal: "Galatasaray bu yüzden şampiyon oluyor, Fenerbahçe'nin en büyük hatalarından biri"

Galatasaray, tarihi sezonda şampiyonluğa ulaşarak 24. şampiyonluğunu elde etti.

Ersun Yanal: "Galatasaray bu yüzden şampiyon oluyor, Fenerbahçe'nin en büyük hatalarından biri"

beIN SPORTS yorumcusu Ersun Yanal, Galatasaray ve Fenerbahçe ile ilgili yorumlarda bulundu.

Yanal'ın açıklamaları şu şekilde:

"BENİMLE DALGA GEÇTİLERİ HAKARETLER İŞİTTİN"

"Beniimle onlarca yıl dalga geçtiler. 'Bilgisayarın fişi çıktı, bilgisayar yere düştü' diye. Analizlere, istatistiklere laflar edildi. Bugün geldiğimiz yerde bu verilerden bağımsız futbol konuşuluyor mu? Tanımadığım insanlardan ne hakaretler işittim. Eleştirin ama hakaret nedir? Türkiye'de maalesef antrenörlük müessesi çökmüştür, iflas etmiştir. Yerlere düşmüştür."

"BU YÜZDEN GALATASARAY ŞAMPİYON OLUYOR"

"Buyrun bakın Okan Hoca'nın konuşmalarına, yaklaşımına. Hiçbir şekilde ben demiyor, hep biz diyor, ekibim diyor, takımım diyor. Okan Hoca herşeyin farkında çünkü. Bu yüzden Galatasaray şampiyon oluyor. Şampiyonluğu ilan ettiğinde bile Okan Hoca konuşma tarzını, ifade edişini değiştirmiyor. Bu bir takım işidir, ekip işidir."

"BEN GALATASARAY TARAFTARI DEĞİLİM"

"Ben bir Galatasaray taraftarı değilim. Fenerbahçe taraftarıyım. Sen Beşiktaş'a sempati duyarsın Güntekin, Uğur da ister ki Gençlerbirliği, Süper Lig'e çıksın. Bunu kenara koyalım. Eleştiri kötü bir şey değil. Biz eleştirmek zorundayız."

"GALATASARAY, SAHA İÇİNDE KALMAYI BAŞARDI"

"Bir takım 102 puan aldı şampiyon oldu, bir takım 99 puanla ikinci oldu. Böyle bir sezon daha önce yaşanmadı. Galatasaray her ne olursa olsun saha içinde kalmayı başardı."

"GALATASARAY'DA BU TİP ŞEYLERİ GÖREMEZSİNİZ"

"Galatasaray kurumsal yapısını oturtmuş durumda. Saha içinde kurduğu yapı ile yönetim birbirinden ayrı. Bu yüzden Galatasaray saha içinde kalmayı başardı diyorum. Galatasaray, yıldız oyuncularını da yönetebiliyor. Daha 10-11. haftada Zaha, Tete gibi oyuncuları Okan hoca çok iyi yönetti. Yönetemeseydi neler olurdu? Galatasaray, takımda olmayan oyuncuyla yolunu hemen ayırıyor, uzatmıyor. Fenerbahçe, Galatasaray derbisine giderken başkan adayı hoca açıklıyor. Bu bir tarz. İki kulüp arasındaki ince çizgidir, farktır. Galatasaray'da bu tip şeyleri göremezsiniz."

"FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLMUŞ GİNİ SEVİNDİ, EN BÜYÜK HATALARDAN BİRİ"

"Galatasaray seçim yaptı. Farkında mısınız, hangimiz konuştuk? Ligin önemi önüne geçti mi Galatasaray seçimi? Fenerbahçe de yapacak. Fenerbahçe'de hoca adayları çıkartıldı açıklandı. Derbide Galatasaray'ı yendi, neredeyse şampiyon olmuş gibi sevindiler. Tamam bileğinin hakkıyla yendin ama bu sevinci bu kadar abartmak bence bu sezonun en büyük hatalarından biri. Şampiyon olmasan da Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışındaki saygınlığı da önemlidir. Fenerbahçe'nin değişime ihtiyacı var. Kurumsal olmaya ihtiyacı var. Bu değişimi yapmazsa bir 10 sene daha şampiyonluğu bekler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2024, 22:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Aksoy
Ali Aksoy - 1 ay Önce

Galatasaray ve futbolcular Fenerbahe'nin tuzağına düşmeyip hemen sahayı terkederek bu haftanın planlamasını yaptılar ve daha fazla yıpranmadan Konya maçına çıktılar.Dogru olanı yaptılar ve şampiyon oldular.Fenerbahce de en az Galatasaray kadar şampiyonluğu hak etti. Keşke sayın Ali Koç biraz daha sakin olabilseydi.

İsmail Aydın.
İsmail Aydın. - 1 ay Önce

Hizaya gelmişsin Ersun yanal

Körfezli
Körfezli - 1 ay Önce

Şampiyon teknik direktörünü kovarsan, takimdan kovulan futbolcuların ahını alırsan bi 10 sene daha nah görürsün şampiyonluğu..oğlum malesef fb'li doğdu ama oda gördüki olanları şimdi gs'lı oda başkanların politikaları ve yonetememesi yuzunden yuzunden

Sami Tombul
Sami Tombul - 1 ay Önce

Erkundigen hoca ,hakli herseyi söylemis. Ne denir artik

Mahir uzun
Mahir uzun - 1 ay Önce

2006 da ve daha sonraları tüm Spor branşlarında FB tuzaklar kuruldu. 2006 da denizliyi neden yenemedi. Futbolcular tehdit edilmiş oyun oynamadilar. Basketbol da da yapıldı bayan toulassi ye doping yaptın dediler kim dedi devlet kurumları kadın gitti ABD nin en prestijli hastanesinden ben doping yapmadım raporu aldı.
Çok var Rize dönüşü aracın kursunlanması
Bu sene Balkan oyuncularını tehdit ettiler
Çeko şmanski tadic ikinci yarı bir varlık göstermediler