Hamza Hamzaoğlu: "Umarım uzun yıllar Galatasaray'da kalır, beni mutlu ediyor"

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, sarı kırmızılıların 24. şampiyonluğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hamza Hamzaoğlu: "Umarım uzun yıllar Galatasaray'da kalır, beni mutlu ediyor"

Türk futbolunun önemli teknik direktörlerinden Hamza Hamzaoğlu, üst üste 2 sezon şampiyonluğa ulaşan Okan Buruk'un Galatasaray'ın başında uzun yıllar başarılarını artırarak devam ettirmesini istediğini söyledi.

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE, ÇITAYI BİR HAYLİ YUKARIYA ÇEKTİ"

Hamza Hamzaoğlu, Trendyol Süper Lig'de 102 puanla şampiyon olan Galatasaray ile 99 puan toplayarak ikinci sırayı alan Fenerbahçe'nin başarı çıtasını yükselttiğini dile getirdi.

İki takımın performansının diğer takımların durumunu ortaya koyduğunu anlatan Hamzaoğlu, "Eğer kim, 'Böyle bir şeyi bekliyordum' derse, yanlış söylemiş olur. Çünkü sonuçta futbol kolay bir oyun değil. Kazanmak kolay değil. Ummadığınız zamanda ummadığınız bir rakibe kaybedebiliyorsunuz. Fenerbahçe ve Galatasaray bu çıtayı bir hayli yukarıya çekti. Transferler etkili ve iyi oldu. Diğer kulüplerimiz bu yarışın altında kaldı. Böyle bir puan farkı ben de kesinlikle beklemiyordum. Hem iki takımı tebrik ediyorum hem de 'Böyle mi olmalıydı?' diye düşünüyorum. Ülkemiz için acaba bu mu faydalı, yoksa bu kadar puan farkından dolayı ülkemiz iyiye gitmiyor mu? Keşke diğer takımlarımız da Fenerbahçe ve Galatasaray'ın seviyesine çıkabilecek imkanlara sahip olsalar ve rekabeti daha da güçlendirebilsek" değerlendirmesinde bulundu.

"OKAN BURUK'TAN DAHA İYİ OLMAK ZORUNDAYIZ"

Hamzaoğlu, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un genç teknik direktörlere örnek olacağını dile getirdi.

Okan Buruk'un sarı kırmızılı ekiple üst üste 2 sezon şampiyon olduğunu hatırlatan Hamzaoğlu, "Okan Hoca'yı tebrik ediyorum. Okan hem arkadaşım hem kardeşim. Onun yaşadığı her başarı, kendim yaşamış kadar beni mutlu ediyor. Umarım uzun yıllar Galatasaray'da kalır ve bu başarısının üstüne yenilerini ekleyerek devam eder. Okan Hoca'yı tebrik ediyorum. Başarısı yeni nesil antrenörler için örnek olacak. Çıtayı da yukarıya çekti. Daha iyisini yapmak istiyorsak, ondan daha iyi olmak zorundayız. Bu da ülkemizi daha iyi duruma getirir" diye konuştu.

"ÇOK ÖNEMLİ KATKI SAĞLADILAR"

Galatasaray'ın çok iyi bir kadrosu olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mauro Icardi, Fernando Muslera, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Kerem Demirbay, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz önemli katkı sağladı. Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye göre avantajı, bana göre Okan Hoca'nın geçen sezon da aynı takımla çalışmış olması. Bu, onu bir adım öne taşıdı. Kendisi bunu doğru şekilde değerlendirdi. Bu sene yapılan transferlere baktığımızda belki hepsinden yeterli katkı sağlanamadı ama onlar da görevlerini yerine getirdi. Zaten geçen sene başarılı olmuş bir kadro vardı. Yeni transferler beklenenin altında kalsa da hedefe ulaşmakta faydalı oldular."

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024, 16:25
YORUM EKLE