Kaya Çilingiroğlu: "Okan Buruk gibi bir futbol adamından imkansız da olsa bunu beklerdim"

Galatasaray, üst üste iki sene şampiyon olan teknik direktörü Okan Buruk ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Kaya Çilingiroğlu: "Okan Buruk gibi bir futbol adamından imkansız da olsa bunu beklerdim"

TRT Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Çilibgiroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"TÜRKİYE YETERLİ DEĞİL"

"Galatasaray'ın Türkiye'de rakipleriyle şampiyonluk farkını açması yeterli değil. İnsanlar olaylara benim baktığım pencereden bakmayabilirler. Yayıncı kuruluş eskiden 500 milyon Dolar ile ihaleye giriyordu, şimdi rakamlar 130 milyon Dolar'a kadar düştü. Gelirlerini artırıp daha iyi transferler yapabilmek için Avrupa başarısı da gerekiyor."

"OKAN BURUK'TAN ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ HEDEFLEMESİNİ BEKLERDİM"

"Okan Buruk, basın toplantısında 'Hedefimiz 25. şampiyonluk' diyor. Şampiyon olduktan sonra ne olacaksın? Şampiyonlar Ligi'ndeki yarı final ve final maçını evinden oturup izleyeceksin. Okan Buruk gibi futbolculuğunda Avrupa kupaları kazanmış bir futbol adamından Şampiyonlar Ligi'ni hedeflemesini beklerdim. Hedefin imkansız ya da uzak olabilir ama bir idealin olur ve ona doğru yürürsün."

"HİÇBİRİ GELECEĞİ PLANLAMIYOR"

"Devlet, her zaman senin borçlarını yapılandıramaz. Gün gelecek o paraları ödemek zorunda kalacaksın ve iş artık kulüplerin satışına doğru gidiyor. Bu artık kaçınılmaz bir son. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe'nin hiçbirisi geleceği planlamıyorlar. 'Şampiyon olalım da koltuklarımızda devam edelim' derdindeler." ifadelerini kullandı.

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2024, 23:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Okan BURUK
Okan BURUK - 3 hafta Önce

Kayacım seninde anlamadığın şu: kolay ulaşılabilir hedefler vardır daldaki elma gibi (bu hedef Galatasaray için 25'inci Şampiyonluk).

Ama Galatasaray'ın kuruluş hedefi zaten belli, Türk olmayan Takımları yenmek. Türk futbol tarihinin boyunca bu platformda winner olduğunuda çok iyi biliyorsun.

Yani demem o ki; hem 25'inci şampiyonluğu alacağız hede gidebildiğimiz kadar (ait olduğumuz yerde) Şampiyonlar Liginde tür atlayacağız.

Ve bizim bir hayalimiz var; Şampiyonlar Ligi Kupasını kazanıp Türkiyeye getiren ilk belkide tek takım olmak gibi.

Yani boş yapma istersen....

Zizu
Zizu - 3 hafta Önce

Bozuk saat gibisin ama yinede sen yorumcu değilsin

Cim bom bom isoooooo
Cim bom bom isoooooo - 3 hafta Önce

Iş olsun diye konuşuyor bu adam Hiçbir şey bildiği yok Avrupa'da şampiyonluğa oynayan takımların bütçeleri 1 milyar avro ortalama senin bütçen nedir arkadaş Tabii ki Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyoruz ama önce Türkiye'de şampiyon olup futbolcularımızın parasını ödemek için para kazanmamız gerekiyor ama sen bunlardan anlamazsın sadece kötülersin Sen nerede teknik adamlık yaptın hiçbir yerde yapabilir misin imkansız çünkü sen futboldan anlamıyorsun