Levent Tüzemen: "Gördüğümde ağzım açık kaldı, Ali Koç da Erden Timur'un mal varlığından rahatsız oldu"

Galatasaray'da Erden Timur'un istifası üzerine yapılan operasyonlarla ilgili tartışmalar sürüyor.

Levent Tüzemen: "Gördüğümde ağzım açık kaldı, Ali Koç da Erden Timur'un mal varlığından rahatsız oldu"

Sabah Spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'daki görevinden istifa eden Erden Timur'un basın toplantısının perde arkasını araladı. 

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde: 

"BAHÇEYE ÇIKTIĞINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI"

Erden Timur, G.Saray'ı o kadar çok seviyor ki basın toplantısı bittikten sonra bahçeye çıktığında gözyaşlarına hakim olamadı. İçini çeke çeke ağladı. Erden Timur belli ki kendisine atfedilen iftiralardan fazlası ile alınmış. 

"GÖRDÜĞÜMDE AĞZIM AÇIK KALDI"

Basın toplantısının yapıldığı Nef Bebeköy'ü gördüğümde ağzım açık kaldı. Boğaz'a hakim, ormanın içine saklanmış büyüleyici bir arazinin sahibi olduğunu öğrendim. Erden Bey'e komisyoncu demek, ciddi bir haksızlık. 

"ALİ KOÇ DOSYALAR HAZIRLATTI, 15 AYDIR ÇALIŞIYORLARDI"

F.Bahçe Başkanı Ali Koç, bir dönem Erden Timur'un varlığından o kadar rahatsız olmuştu ki; hakkında dosyalar bile hazırlattı. Hatta F.Bahçeli hukukçular, Erden Timur'un mal varlığının incelenmesi için 15 aydır çalışıyorlardı.

"ERDEN TİMUR İLE İLGİLİ ALİ KOÇ'A BİLGİLER AKTARDIKLARINI SÖYLEMİŞTİM"

Erden Timur'un bir gönül adamı olduğunu net olarak gözlemledim. Eleştirilere kırılmış, iftiralara alınmış. G.Saray siyaseti içinde ilk üzülen kişi Erden Timur değil ki! Derin G.Saray olarak adlandırılan yapı, geçmişte benzer politikalarla büyük başarılara imza atmış başkanları bile yıprattı. Erden Bey hatırlayacaktır, SABAH'taki bir yazımda "G.Saray içindeki Brütüslerden" bahsetmiştim. Hatta bu kişilerin Timur ile ilgili Ali Koç'a bilgiler aktardığını vurgulamıştım. Neydi o bilgiler? "Üzerine giderseniz çabuk kırılır, duygusaldır, kaçar!" Erden Bey, kırgınlıklar açısından isim zikretmemeye özen gösterdi. Adeta önümüze bulmaca koyup medyanın çözmesini istedi. Bu davranışını da G.Saray'ı yıpratmamak adına yaptığına inanıyorum.

"OYUNCULAR MÜTHİŞ SAYGI DUYUYOR"

Ama bu davranış biçiminin, G.Saray'ın içerisinden kaynaklanması üzücü oluyor. Taraftarın ve futbolcuların hatta çalışanların bile çok sevdiği Erden Timur'u geri döndürecek tek güç, G.Saray sevgisidir. Basın toplantısında Timur'a "Başkan Dursun Özbek, 'Sana ihtiyacımız var dön' dediğinde döner misiniz?" diye sordum. "Dönerim" dedi. Yönetim, mevcut kadrodaki oyuncuların yeni sezonda enerjisinin kaybolmasını istemiyorsa Erden Timur yönetim dışında olsa bile irtibat kopartılmamalı. Yabancı ve yerli oyuncular kendisine müthiş saygı duyuyor. Okan Buruk ve ekibi de Erden Timur'u zorlu günlerde yanlarında hissetmeleri gereken bir yol arkadaşı gibi görüyor. Başkan Dursun Özbek bu hassasiyetleri gözden geçirmeli, doğru analiz yapmalı, G.Saray menfaatleri gerektiriyorsa Erden Timur tekrar geri döndürülmelidir. Çünkü G.Saray'da başkanlık sistemi vardır, o ne derse o olur. Başkanlar en güçlü affedici kişilerdir, gönül alır. Eğer ortada bir kırgınlık varsa, bu da G.Saray başkanının sevgisi ile aşılır.

Kaynak: Levent Tüzemen / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2024, 03:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kasım
Kasım - 1 ay Önce

Erden TİMUR Galatasarayda mali ve sportif başarının anahtarıdır mutlaka ikna edilmeli.

Ali
Ali - 1 ay Önce

Aylardır bu söyleniyordu. Erden Bey duygusal, Ali Koç bunu biliyor ve bunun üzerinden yürüyecek. Nasıl geldiler bu oyunlara. Erden Bey çok ileri görüşlü idi. Galatasaray ı dünya çapında bir kulüp yapacak vizyonu ve projeleri var, lütfen geri dönsün.

Erol aslan
Erol aslan - 1 ay Önce

Her işi bıraktık yönetimdeki kaosu konuşuyoruz nasıl bir yönetimse kadeşim siz birbirinizi yenimi tanıyorsunuz tam takım şaha kalktı dış gücler kuşlara gülünc olduk bu neyin kavgası siz bir birinize üstünlük kumak icin cabalayıp kaos yaratacağınıza biraz GS düşünün rahmetli Mustafa cengizin ekmeğini yiyorsunuz yoksa şimdi GS futbolcuların parasını nasıl öderiz diye düşünüyorsunuzdu bırakın bu polemikleride şu GS yı Avrupa'da Türkiye'yi de nasıl başarılı olcaanı düşünün yoksa bu polemik yapalım derken tiren gardan kalktı kacıyor

Sinan
Sinan - 1 ay Önce

Adamı yipratmislar demek ki biraz dinlensin herşey zamanla düzelir.belli bir süreye ihtiyaç var..

Bekir Şentürk
Bekir Şentürk - 1 ay Önce

Yav bırakın artık hazımsızlığı levent tüzemen Erden Timur ne mal varlığı varmış onun mal varlığı senin olsun tüm mal ları

Tümer Aykut
Tümer Aykut - 1 ay Önce

Sn. Ö,zbek acilen bekliyoruz...sn Timurtaş geri döndürun

Hüseyin
Hüseyin - 1 ay Önce

Levent bey Malesef mal varlığı ile sportif başarı olsaydı Fb 50 yıl şampiyon olmuştu bu ligde samoiyonluklar kemle kümle vede özellikle şimdiki tff başkanı gibileri ile olunuyor maalesef.

Zübeyir Özgür
Zübeyir Özgür - 1 ay Önce

Ah levent abim ah. Herkes senin gibi adam değil ki.