Okan Buruk: "Fenerbahçe'den beğendiğim 3 oyuncu, onları direkt olarak alırsın"

Galatasaray'ın şampiyon teknik adamı Okan Buruk, geride kalan sezonla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Okan Buruk: "Fenerbahçe'den beğendiğim 3 oyuncu, onları direkt olarak alırsın"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray'ın başarısındaki ana faktörleri ve yeni sezon hedeflerini açıkladı. Okan Buruk, şampiyonluktaki rakibi Fenerbahçe'den beğendiği üç ismi de itiraf etti.

Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray’ın lideri Okan Buruk hem geride kalan sezonu hem de yeni dönemi değerlendirdi. 

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"OYUN GÜCÜMÜZE HEP GÜVENDİM"

“Taraftarımız bize güven ve güç verdi. Ama diğer çok önemli olan şey takımıma çok güvenmem. Oyuncularıma, takımıma, oyunumuza çok  güveniyorum. Oyun gücümüze hep güvendim. Bu sene kimle oynarsak oynayalım, Bayern Münih veya Manchester United; hep oyun gücü bizde oldu. Oyuna biz hükmettik. Dominant olan takım biz olduk. O yüzden oyun gücümüze de çok güveniyorum ve oyuncularıma çok güveniyorum.”

"FENERBAHÇE, ÇOK ÖNEMLİ BİR İSMİ GETİRDİ"

“Her sene daha zor oluyor. İlk nedeni iki senenin şampiyonu olduğunuz için gözler üzerinizde. İkincisi Beşiktaş ve Trabzonspor geçen sene çok geriden geldi. Bu sene atak yapmak isteyecekler. Beşiktaş yeni bir hoca aldı. Abdullah Avcı Hoca zaten ligi tanıyor. Fenerbahçe, Mourinho gibi çok önemli bir ismi getirdi. 10 senedir şampiyon olamıyor, 11. seneye giriyorlar. Takımların hırsı bize karşı daha da artacak. Başarıya hâlâ açız.”

"EN ZOR KISIM"

“Egosu yüksek oyunculardan kurulu takımı yönetmek çok zor. Bütün aldıkların oynasa zaten 16 kişiyle falan sahaya çıkmak lazım yani (Gülerek). Tabii ki psikolojik olarak zorlanıyorum. Oyuncuların hepsi oynamak istiyor. Onların yüzlerine bakmak, oynatamaman... Teknik direktörün en zor kısmıdır bu zaten.”

"BEN HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM, SIRA ERGİN HOCADA"

“Galatasaray'da değilken ben, Ergin hoca (Ataman) ile konuşurduk. Ergin hoca, ‘Ben Galatasaray’ın başkanı olacağım’ derdi; ben de ‘Hocası olacağım’ derdim. Ben hayalimi gerçekleştirdim. Sıra Ergin hocada... Başkanlık, yöneticilik çok farklı bir şey. Belki servetini veren insanlar daha sonra yuhalanarak ayrıldı. Bu akıl işi değil! Öyle bir hayalim yok.”

"EN ÖNEMLİ ROLÜ GEÇEN SEZONDAN DEVAM EDENLER ALDI"

“Sezon öncesi hep ‘3 Türk kim olacak?’ diye konuşuldu ama ben ‘Belki de 4 Türk oynayacak’ diyordum. Nitekim 4-5 Türk’le oynadık. En önemli rolü yine geçen seneden devam edenler aldı. Muslera, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı... Davinson Sanchez oynadığı zaman çok etkili oldu. Kaan Ayhan’ı, Berkan’ Kutlu'yu, Barış Alper Yılmaz’ı her yerde kullandık. Çok etkili oldular. Torreira, Mertens, Kerem Aktürkoğlu... Kerem Demirbay var, ikinci yarı girdi. Hakim Ziyech son bölümde etkili oldu.”

"FENERBAHÇE'DEN 3 TANE ÇOK ÖNE ÇIKAN OYUNCU OLDU"

“Sezonun en iyi 11'i Galatasaray ve Fenerbahçe arasından oluşur. Ferdi Kadıoğlu çok iyi oynadı, Fred de çok iyi işler çıkardı. Onları direkt olarak alırsın. İrfan Can Kahveci iyi bir performans sergiledi. Fenerbahçe’de baktığımızda 3 tane çok öne çıkan oyuncu oldu.”

"GALATASARAY TARAFTARI BAŞARISIZLIĞI KABUL ETMEZ"

"Galatasaray taraftarı hiçbir zaman başarısızlığı ve başarısız olanı kabul etmez. Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki farka baktığımızda bunu görürüz. Bizim zaten çok iyi bir kadromuz var. Buraya önemli, çok iyi oyuncular alacağız. Kampa kadar yetiştirmeye çalışacağız."

Kaynak: Mesut Yıldırım / Sözcü

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2024, 15:08
YORUM EKLE