Okan Buruk: "Neden bu kadar konuşulduğunu anlamıyorum, 3'ü de Galatasaray'da kalacak"

Galatasaray'da iç ve dış transferde merak edilen konulara Okan Buruk'tan cevap geldi.

Okan Buruk: "Neden bu kadar konuşulduğunu anlamıyorum, 3'ü de Galatasaray'da kalacak"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı kırmızılıların transfer gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"İLK BAŞTA 4 TANE OYUNCU DÜŞÜNÜYORUZ"

"Her takviye tutmuyor tabii. Biz bu sene Şampiyonlar Ligi oynayacağımız için kadroyu çok geniş tutmak istedik. Mesela Barış Alper bu sene her maçta oynadı. Zaha, Ziyech zaman zaman oynamadı, Kerem Aktürkoğlu genelde oynadı. Köhn ve Sanchez forma giydi. İlk başta 4 tane oyuncu düşünüyoruz. Direkt olarak katkı alacağımız isimler alacağız. Mauro Icardi gibi çok önemli bir oyuncumuz var. Hem onunla hem de onsuz oynayabilecek bir oyuncu da arıyoruz. Geçen seneki Bakambu örneği gibi."

"ÖNCELİK SAĞ BEK"

"Lig daha yeni bitti. Serbest oyuncuları kadronuza katmak daha kolay oluyor. 5 büyük ligin dışına oyuncu getirmek çok zor bir şey. Çok istiyorsunuz oyuncuyu ama oyuncu Türkiye'ye gelmek istemiyor. Bir de Suudi Arabistan var tabii... Oyunculara gelen astronomik rakamlar bizim için transferleri zorlaştırdı. Birçok oyuncuyla görüşüyoruz, en önemlisi oyuncuları kampa yetiştirmek. En iyi oyuncuları almak istiyoruz. Kimse merak etmesin. En büyük önceliğimiz sağ bek, şu anda sağ bekimiz yok. Orta saha ve forvet de düşünüyoruz ama öncelik sağ bek."

"KULÜPLERLE İLETİŞİME GEÇTİK"

"Oyuncu izleme ekibimizle, Erden Bey ile birlikte istediğimiz oyuncuları belirledik. Kulüplerle iletişime geçtik, geri dönüş bekliyoruz. Suudi Arabistan şu anda en fazla gelirlerin dağıtıldığı yer. Transfer kolay değil ama kampa kadar önemli bir süremiz var. Her şey bizim elimizde olmuyor. Çalışmalarımız sürüyor, kampa yetişmesi en önemli şey. Sabırlı olup en iyi oyuncuyu almak bence en doğrusu."

"KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN KALMASINI İSTİYORUM"

"Kerem Aktürkoğlu'nun iki şampiyonlukta da önemli katkısı var. Transferle ilgili Kerem'in ne istediği, Galatasaray'ın ne istediği önemli olacak. Benim hoca olarak isteğim tabii ki takımda kalması. Galatasaray olarak gelecek tekliflere bakacağız."

"3 OYUNCU DA BİZİMLE DEVAM EDECEK"

"Bizim oyuncu satma niyetimiz yok. Oyuncu alma niyetimiz var. Davinson Sanchez ile Nelsson neden bu kadar konuşuluyor anlamıyorum. Bizim oyuncu alma niyetimiz var. Tabii ki Sacha Boey gibi 30-35 milyonluk bir teklif gelirse bunu değerlendiririz. Davinson, Abdülkerim Bardakcı ve Nelsson bizim için çok değerli. Davinson'u almasak sadece Nelsson ve Abdülkerim ile ligi bitiremezdik. 3 oyuncu da bizimle devam edecek."

"BARIŞ, KEREM VE YUNUS'UN KALMASINI İSTERİM"

"Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'ün milli takımda olması çok değerli. Ben üçünün de takımda kalmasını isterim. Barış'ın her pozisyonda oynayabilmesi benim için çok değerli. Yerli oyuncu havuzu geniş olmadığı için elimizdeki oyuncuları tutmak istiyoruz. Kerem bizim için çok değerli bir oyuncu. Onun da bizimle devam etmesini isteriz. Belki gelecek planlaması olarak Avrupa'da oynamak isteyebilir. Bana böyle bir şey söylemedi ama çok fazla konuşulduğu için söylüyorum." ifadelerini kullandı.

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2024, 18:31
YORUM EKLE